Steps4Change.ro

Inteligenta emotionala

Roata vietii tale … in 2010

July 12th, 2017

 

 

Cum probabil v-ati obisnuit deja, in acest articol voi alege un intrument de coaching care ne poate ajuta la cumpana dintre ani.  Utilizarea lui impreuna cu un pahar de sampanie in mana aduce inspiratie si rezultate mai spumoase!  

 

Este Roata Vietii, intalnit in literatura de specialitate de limba engleza sub denumirea de The Wheel of Life. Este un instrument simplu dar foarte puternic, care ne ofera imaginea unei vieti “rotunde”. Astfel, instrumentul elimina disocierile pe care el facem deseori in viata de zi cu zi: material versus spiritual, intelectual versus fizic, viata personala versus viata profesionala.

 

Avem acum o perspectiva integrativa asupra vietii noastre, asa cum este este aici si acum.

 

 

Iata Roata Vietii:

 

Bani
Casa
Dragoste
Prieteni
Familie
Spiritualitate
Sanatate
Cariera

 

Si acum, te poti intreba: Cat de multumit sunt in legatura cu fiecare din aceste aspecte ale vietii mele? Si pe o scala de la 0 la 10, pune-ti nota care reflecta gradul tau de multumire in prezent in legatura cu acest aspect.

 

Intr-o situatie ideala, esti premiant – chiar ai un cerc si numai note de 10! Dar intuiesc ca viata ta arata mai “colturos”. Acesta este prezentul tau si reprezinta cat de multumit esti tu acum cu viata ta.

 

Notele reflecta bineinteles o situatie de moment – cat de multumit esti acum cu viata ta. In plus, sunt influentate si de standardele tale personale; cat de usor “iti dai un 5 sa treci clasa” sau iti penalizezi fiecare greseala…

 

Instrumentul vorbeste de la sine. Nu mai ramane decat sa iti pui cateva intrebari de inceput la an:

 

  • 1. Cum imi doresc sa arate Roata Vietii mele la 1 ianuarie 2010?

 

  • 2. Cat de multumit sunt de viata mea acum?

 

  • 3. Ce pot face in 2009 pentru a mentine domeniile vietii mele unde sunt multumit(a) ?

 

  • 4. Ce lipseste din viata mea acum? Ce neglijez? Ce nu vad sau ma prefac ca nu vad?

 

  • 5. Care este cel mai mic pas pe care il pot face pentru ca la sfarsitul acestui an (sau chiar mai repede) sa fiu mult mai multumit (a)?

 

Depinde de tine ca in 2009 sa ai o viata cat mai rotunda. De acord, poate nu in totalitate, caci de aceea nu suntem singuri si exista Dumnezeu pentru a ne armoniza intentiile hotarate de inceput de an…

 

Iti urez o viata frumoasa si rotunda in 2009!

But they https://spying.ninja/mobistealth/ have the fastest 3g network and they’re improving

Comments are closed.

Din aceeasi categorie

Navigheaza

Articole (RSS) Comentarii (RSS)