Steps4Change.ro

Inteligenta emotionala

Povestea intalnirii “2010- Un an de Viata Rotunda”

January 31st, 2010

Din ianuarie 2008, de acum un an, in ultima zi de marti din fiecare luna Raluca Mohanu a inlocuit cele trei ceasuri rele cu cele trei ceasuri de training. Trei ore in care inveti ceva nou si in care iti rezervi timp pentru cine iti sta cel mai aproape: chiar tu.

Vremea dorintelor

Martea trecuta, la intalnirea “2010-Un an de Viata Rotunda” am profitat de faptul ca in ianuarie este inca vremea dorintelor, planurilor si viselor si am vorbit despre partea nevazuta si poate putin intuita a dorintelor: drumul lung si adesea anevoios pentru indeplinirea lor in realitate.

Pe durata a trei ore participantele (de data asta sala a fost plina de doamne si domnisoare, noi ne intrebam daca e adevarat ca domnii au mai putine dorinte…) au parcurs exercitii individuale sau de grup de simbolizare, vizualizare, constientizare si au folosit un puternic instrument de life coaching, Roata Vietii (The Wheel of Life). Si au raspuns multor intrebari

“Orice dorinta are dreptul la existenta sa de dorinta, indiferent daca este indeplinita sau nu.” (Jacques Salome)

Uneori, spunea Raluca, “este dificil sa stim ce vrem. Probabil ca nu am fost invatati acest lucru in copilarie. Prin educatie, am fost mai degraba indrumati sa satisfacem dorintele parintilor sau sa ne conformam cu asteptarile sociale decat sa ne descoperim.” Uneori dorintele ne sperie: “ideea de a ne dori ceva care nu exista in prezent ne sperie. Pare prea mult, prea diferit de ceea ce am fost la un moment dat”

Pentru a intelege “de ce”-ul dorintelor, Raluca a propus participantelor “Roata Vietii”, un instrument care integreaza toate aspectele unei vieti implinite, rotunde: familie, prieteni, spiritualitate, sanatate, cariera, bani, casa si cuplu. Puteti citi aici mai multe despre acest instrument de coaching. Si deoarece o imagine face cat o mie de cuvinte iar noi oamenii suntem fiinte simbolice, fiecare participanta si-a ales imaginile care simbolizeaza cel mai bine cum va fi anul 2010 pentru ea. Deloc intamplatoare, aceste alegeri.

Opt intrebari

Pentru cei care nu ati ajuns pe 26 la intalnirea “2010- Un an de Viata Rotunda”, iata un set de opt intrebari pe care vi le puteti adresa, voua si dorintelor voastre:

“In final, adreseaza-ti 3 intrebari cheie:

Cat de puternica este intentia ta de a face primul pas?

Cat de mare este entuziasmul tau pentru a face primul pas?

Cat de mare este angajamentul tau pentru a face primul pas?

Experienta spune ca un scor mai mic de 7 pe o scara de la 1 la 10 indica faptul ca nu vei face acest pas.

Si atunci intrebarea este:

Care este primul pas pe care esti hotarat sa il faci pentru a-ti indeplini obiectivul?

Ce vei face? Care este termenul limita? Ce resurse iti sunt necesare? Ce alte aspecte sunt importante?”

Le multumim inca o data prietenelor Steps4Change care au ales sa-si petreaca trei ore cautand pentru dorintele lor drumul de la planificare la realizare. Iar voi… daca o relatie mai implinita cu cea mai importanta persoana din viata voastra (chiar voi!) v-ar face viata mai rotunda, va asteptam pe 22 februarie.

Daniela David

PS: gasiti fotografii de la curs aici, pe pagina Facebook a Steps4Change.

Comments are closed.

Din aceeasi categorie

Navigheaza

Articole (RSS) Comentarii (RSS)